Οι Πακιστανοί που βοήθησαν στην Μάνδρα στις «Καλές Ειδήσεις»

-
3

Στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας που βοήθησαν τους κατοίκους της Μάνδρας μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, αφιερώνει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μέρος του ένθετου Buone notizie (Καλές ειδήσεις).

Ελλάδα, όπως και η Ιταλία, αποδείχθηκε γενναιόδωρη με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά η είδηση αυτή προκαλεί πραγματικά ενθουσιασμό» γράφει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων, Αντόνιο Φερράρι.

Προσθέτει επίσης, ότι μετά τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, από τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν, με εκκλήσεις μέσω διαδικτύου, ήταν πολλοί πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ακόμη ότι «δεν έλειψαν κάποιες περιπτώσεις κατοίκων που κατηγόρησαν τους μετανάστες ότι πήγαν να βοηθήσουν μόνο για να πάρουν τα αδιάβροχα που μοιράζονταν δωρεάν». Συμπληρώνει ωστόσο ότι «όταν διαπίστωσαν την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν, επί τρείς ημέρες, τους ζήτησαν συγγνώμη».

Ο Φερράρι αναφέρει επίσης ότι «πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών κάλεσαν τους Πακιστανούς μετανάστες να φάνε μαζί», όταν μπορούσαν και πάλι να μαγειρέψουν στα σπίτια τους και κάνει λόγο για «ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, ότι τον περασμένο Νοέμβριο, σε σχολείο που βρίσκεται στην Αθήνα, στα Σεπόλια, ξεκίνησαν μαθήματα για τα παιδιά των μελών της πακιστανικής κοινότητας. Σημειώνει μάλιστα ότι κάποιοι προσπάθησαν να οργανώσουν διαμαρτυρίες γι αυτό και με την επιρροή της Χρυσής Αυγής.