Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ

-
1

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που εξαπολύθηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο  εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς, Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ενώ γίνεται λόγος για «δεκάδες» νεκρούς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την επίθεση, ανάμεσά τους ένας αλλοδαπός.

«Η επίθεση τερματίστηκε. Όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, από τους οποίους 41 αλλοδαποί», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επίθεση στο δίκτυο Χακάνι. Πρόκειται για οργάνωση που συνδέεται με τους Ταλιμπάν και φέρεται να έχει σχέσεις και με τις πακιστανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η επίθεση οργανώθηκε από το τρομοκρατικό δίκτυο Χακάνι που διαθέτει καταφύγια εκτός Αφγανιστάν», επισήμανε στην ανακοίνωσή του το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.