Ορκίστηκε ο Πούτιν: Στο τιμόνι για 6 ακόμα έτη

-
2

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίσθηκε σήμερα πρόεδρος της Ρωσίας, για τέταρτη φορά, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στο Κρεμλίνο. Ο Πούτιν θα παραμείνει στο τιμόνι της Ρωσίας ως το 2024.

«Θεωρώ καθήκον μου και νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της», δήλωσε αφού ορκίσθηκε πάνω στο Σύνταγμα.

Ο Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη τον Μάρτιο με ποσοστό 76,7%. Οι αρχές είχαν απαγορεύσει στον κυριότερο αντίπαλό του, τον Αλεξέι Ναβάλνι, να συμμετάσχει στις εκλογές του Μαρτίου και το Σάββατο ο Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές του τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία ενώ διαδήλωναν κατά της νέας θητείας του Πούτιν με το σύνθημα «Ο Πούτιν δεν είναι ο τσάρος μας».

«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία. Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας. Όλη η ομορφιά μας και όλη η δύναμή μας βρίσκεται στην πολιτιστική αυθεντικότητα και στην ενότητά μας», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τελετή της ορκωμοσίας.