Πάει για ταχεία παραγωγή το τουρκικό άρμα μάχης

-
15

Το τουρκικό άρμα μάχης Altay θα παραχθεί με ταχύτητα, κυρίως στην Τουρκία, ανέφερε ο επικεφαλής του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης Eurasia Airshow, ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε πως στόχος είναι η έναρξη παράδοσης των αρμάτων να ξεκινήσει εντός 18 μηνών, με την μαζική του παραγωγή να ξεκινήσει με 250 μονάδες.

Ο ίδιος τόνισε πως έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανάπτυξης του κινητήρα του άρματος με την εταιρεία BMC. «Το πρόγραμμα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα ανάπτυξης των τεθωρακισμένων και θα βοηθήσει τις τουρκικές βιομηχανίες», πρόσθεσε.

Αυτό που δεν είπε ο Ντεμίρ είναι ότι στην BMC ρέει άφθονο χρήμα από το Κατάρ και πως το καθεστώς Ερντογάν ανέθεσε σε αυτήν την παραγωγή του άρματος

To Altay βασίζεται στο νοτιοκορεατικό άρμα K2 Black Panther. Διαθέτει λειόκαννο πυροβόλο των 120mm, ένα πολυβόλο των 12,7mm και ένα πολυβόλο των 7,62mm. Έχει βάρος 64 τόνων και μέγιστη ταχύτητα σε οδό 70 χλμ. ανά ώρα. Έχει αυτονομία 500 χλμ.