«Παιχνίδια» με την βοήθεια στην Βενεζουέλα

-
138

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, η οποία ήταν προγραμματισμένο, σήμερα Σάββατο, να περάσει τα σύνορα, από την Βραζιλία και την Κολομβία, παρά την άρνηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μιγκέλ Πισάρο δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καράκας, ότι ένα φορτηγό που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια πέρασε στη Βενεζουέλα από τη Βραζιλία το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα).

Το ίδιο έκανε και ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Γκουαίδό, ο οποίος πανηγύρισε μέσω Twitter την έλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας για την οποία είχε δώσει …καταληκτική ημερομηνία σήμερα. «Προσοχή, Βενεζουέλα: ανακοινώνουμε επισήμως ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τα σύνορά μας με τη Βραζιλία. Είναι μια μεγάλη νίκη, Βενεζουέλα!» έγραψε ο Γκουαϊδό.

Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters δήλωσε, ανέφερε ότι, αν και το φορτηγό βρίσκεται στο έδαφος της Βενεζουέλας, δεν έχει περάσει ακόμη από το τελωνειακό σημείο ελέγχου.

Εντωμεταξύ, άλλα τέσσερα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στα οποία έχουν σκαρφαλώσει εθελοντές, προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Κολομβία, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση της Βενεζουέλας.

Τα τέσσερα φορτηγά βρίσκονται στην αρχή της γέφυρας που ενώνει τις δύο χώρες, κοντά στην πόλη Λας Τιεντίτας της Βενεζουέλας, η οποία βρίσκεται  απέναντι από την πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, όπου συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια.