Και η Παραγουάη πάει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ

-
5

Η Παραγουάη θα μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ μέχρι τα τέλη του Μαΐου, ακολουθώνταςτα βήματα των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας.

«Ο πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Καρτές σχεδιάζει να έλθει στο Ισραήλ ως τα τέλη του μήνα για να εγκαινιάσει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Παραγουάης διευκρίνισε ότι ο Κορτές σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ για τη μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η αναγγελία έγινε μία εβδομάδα πριν ανοίξει η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, τη 14η Μαΐου, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την 6η Δεκεμβρίου να αναγνωρίσει την ιερή πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η κίνηση του Τραμπ ενθουσίασε τους Ισραηλινούς, αλλά εξόργισε τους Παλαιστίνιους και προκάλεσε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ τη 16η Μαΐου, δύο ημέρες μετά τη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας.