Παραίτηση του Ιρανού ΥΠΕΞ, δεν έγινε δεκτή από Ροχανί

-
34

Οι υπηρεσίες του προέδρου του Ιράν Χασάν Ρουχανί επιβεβαίωσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά σημείωσαν ότι ο αρχηγός του κράτους δεν την αποδέχεται.

Ο Ζαρίφ έχει επιτελέσει το έργο του θαρραλέα και θα συνεχίσει την αποστολή του, ανέφερε η προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ «δεν είναι μόνος του» και «εμείς», η κυβέρνηση, «θα τον υποστηρίξουμε όλοι», προστίθεται στην ανάρτηση αυτή της ιρανικής προεδρίας.

Παρακολουθούν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «παρακολουθεί στενά» τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα σχετικά με την παραίτηση του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, υπουργού Εξωτερικών του Ιράν και αρχιτέκτονα της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Παρακολουθούμε στενά τα δημοσιεύματα σχετικά με την παραίτηση του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Ζαρίφ. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο να κάνουμε αυτή τη στιγμή», περιορίστηκε να πει η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.