Περιμένουμε την έκδοση των οκτώ λέει η Άγκυρα

-
0

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών περιμένει η Άγκυρα από την Ελλάδα, «το συντομότερο δυνατό», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος  της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Οι δηλώσεις Μποζντάγκ έγιναν μετά την συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, δείχνοντας ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι να μην υποχωρήσει στο αίτημά της για έκδοση, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαγορεύει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Η δήλωση Μποζντάγκ συνιστά όμως και έμμεση απόρριψη της ιδέας του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για το ενδεχόμενο να δικαστούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν οι οκτώ Τούρκοι θα λάβουν τελικά άσυλο στη χώρα μας. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέστειλε προσωρινά τη χορήγηση ασύλου που είχε εγκριθεί από την αρμόδια Δευτεροβάθμια Επιτροπή στον έναν από τους οκτώ, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το ΣτΕ, αφού και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα έφεσης στην όποια απόφαση.