Πόλεμος και Ειρήνη σε Μέση Ανατολή: Καταδίκη επιθέσεων Ιράν

-
101

Γερμανία και Βρετανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισράηλ. Η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε σοβαρή πρόκληση τα ιρανικά πυρά από τη Συρία στο Γκολάν, ενώ η Μέρκελ έκανε λόγο για ζήτημα πολέμου ή ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

"Η κλιμάκωση των τελευταίων ωρών μας δείχνει πως πρόκειται για ζήτημα πολέμου ή ειρήνης στη Μέση Ανατολή", δήλωσε η Μέρκελ.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερει πως "τα πλήγματα αυτά είναι μια σοβαρή πρόκληση την οποία καταδικάζουμε δριμύτατα. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην άμυνα. Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει νέα αποκλιμάκωση", ανέφερε.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ και κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Συρία για να σταματήσει οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις. "Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί", δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

"Απευθύνουμε έκκληση προς το Ιράν να απέχει από οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις και για ηρεμία προς όλες τις πλευρές. Καλούμε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Συρία για να αποτρέψει περαιτέρω ιρανικές επιθέσεις", ανέφερε.