Πόλεμος ΝΔ-Παπακώστα για τους τραυματίες αστυνομικούς

-
147

Την οργή της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού  Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, σχετικά με την σημερινή επίθεση περίπου εξήντα αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό open η κ. Παπακώστα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. Κάλεσε μάλιστα τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους» και «να προσέξουν τον εαυτό τους», ενώ πρόσθεσε ότι θα εφαρμοστεί «το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

«Απίστευτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις της υφυπουργού η ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας». Της πρότεινε μάλιστα «να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Την ίδια ώρα η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, «σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών».  Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Η νέα επίθεση των αντιεξουσιαστών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, έχει προκαλέσει οργή στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. το κλίμα επιδεινώνεται όμως και από τις καταγγελίες που έκανε ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» και άλλο τα πνεύματα.