Πολιτισμική διαφορά... Στο σπίτι ο Μουσά Αλερίκ

-
3
Ποιο είναι το δέον γενέσθαι με τον Τούρκο στον Έβρο

Στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στο σπίτι του στην Αδριανούπολη βρίσκεται ήδη ο Μουσά Αλερίκ, ο 38χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη στον Έβρο, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος.

Η διοικητική διαδικασία απέλασης που ξεκίνησε αμέσως μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες και με συνοπτικές διαδικασίες ο Τούρκος παραδόθηκε από Έλληνες αστυνομικούς στο Τελωνείο των Καστανιών Έβρου.

Τον 38χρονο δημοτικό υπάλληλο, ανέμεναν αρκετοί δημοσιογράφοι, ο δήμαρχος της Αδριανούπολης και φυσικά η οικογένειά του. Η ποινή του, απόλυτα ακριβοδίκαιη αναλογικά με το αδίκημα που διέπραξε, ήταν φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ είχε δοθεί εντολή κατάσχεσης του εκσκαφέα με τον οποίο είχε εισέλθει παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Πέραν της διατύπωσης της ικανοποίησης για την εξέλιξη, καθότι δεν θα πρέπει κανένας πολίτης, οποιουδήποτε κράτους στον κόσμο να υφίσταται άδικη ταλαιπωρία για τον οποιονδήποτε λόγο, ευχόμαστε η ευρωπαϊκή συμπεριφορά της Δικαιοσύνης μιας χώρας-μέλους της ΕΕ, να βοηθήσει τους Τούρκους να αντιληφθούν τι σημαίνει «κοινοτικό κεκτημένο» και πόσο σημαντικό είναι να τηρείται, έστω και μονομερώς…