Προκλητικός Τσαβούσογλου για όλα τα ανοιχτά θέματα

-
155

«Ασφαλές καταφύγιο για Τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί...» ισχυρίζεται ότι έχει γίνει η Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Τούρκος υπουργός υποστηρίζει ότι η χώρα του παραμένει αποφασισμένη να εξασφαλίσει την έκδοση των οκτώ, τους οποίους αποκαλεί «φυγάδες πραξικοπηματίες».

Ισχυρίζεται ακόμη ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν πρέπει να ερμηνευτεί πολιτικά και αναφέρει ότι «η τουρκική Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα». Στην λογική του ανατολίτικου παζαριού μάλιστα συμπληρώνει ότι η Άγκυρα αναμένει «παρόμοια αμερόληπτη στάση από την ελληνική Δικαιοσύνη όσον αφορά τις υποθέσεις Τούρκων πολιτών», αναφερόμενος προφανώς στους οκτώ.

Σε ό, τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ ο Τσαβούσογλου, με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, προειδοποιεί τους Ελληνοκύπριους πως «αν  πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος» και ανακοινώνει ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει σύντομα δικές της δραστηριότητες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν διστάζει τέλος να απειλήσει Ευρώπη και Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «αν η Τουρκία διακόψει τις τεράστιες προσπάθειές της, το Αιγαίο θα γίνει για άλλη μια φορά διάδρομος παράνομων μεταναστών».