Προβοκάτσια για το Κρεμλίνο η δολοφονία Ζαχάρτσενκο

-
120

 «Προβοκάτσια» που υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία στην Ανατολική Ουκρανία χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τον φόνο του κύριου ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών  Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που «θα επιδεινώσει τις εντάσεις στην περιοχή». Ο ίδιος τόνισε ότι ο φόνος του Ζαχάρτσενκο θα υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία που άρχισε με τις συμφωνίες του Μινσκ, υπό την αιγίδα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει λίγες ώρες μετά τον φόνο του Ζαχάρτσενκο  και η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, αποδίδοντας ευθύνες στην ουκρανική κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Πούτιν στα συλλυπητήριά του προς τους κατοίκους του Ντονιέτσκ χαρακτήρισε τον Ζαχάρτσενκο «αληθινό λαϊκό ηγέτη» και «θαρραλέο και αποφασιστικό άνθρωπο». Πρόσθεσε επίσης ότι η «δολοφονία είναι μια απόδειξη ότι αυτοί που έχουν επιλέξει τον δρόμο της τρομοκρατίας και της βίας δεν επιδιώκουν μια ειρηνική και πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης», αφήνοντας αιχμές για τις ουκρανικές αρχές.