Ρώσοι πράκτορες και στην Ελβετία για χημικά;

-
37

Δύο Ρώσοι πράκτορες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κατασκοπευτική δράση σε ελβετικό χημικό εργαστήριο, συνελήφθησαν στην Ολλανδία και απελάθηκαν, έγραψε η ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τόσο την ελβετική υπηρεσία πληροφοριών NDB, η οποία φέρεται να επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία, όσο και δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας NRC Handelsblad.

Το ελβετικό έντυπο έγραψε ότι οι ελβετικές, οι ολλανδικές και οι βρετανικές αρχές συνεργάστηκαν για να αποτρέψουν το σχέδιο που είχε στόχο το εργαστήριο Spiez κοντά στη Βέρνη, όπου εργάζονται ειδικοί στα χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει πραγματοποιήσει αναλύσεις σε ύποπτο δηλητηριώδες αέριο που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία καθώς και σε δείγματα από τον νευροτοξικό παράγοντα τον οποίο το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε για να δολοφονήσει τον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Σύμφωνα με το έντυπο, οι δύο ύποπτοι δεν είναι τα ίδια πρόσωπα τα οποία κατηγόρησε η Βρετανία την περασμένη εβδομάδα για την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ.