Σαρώνει την Ευρώπη η Ελεανόρ

-
0

Στο έλεος της Ελεανόρ, της τέταρτης καταιγίδας που πλήττει αυτόν τον χειμώνα την Δυτική Ευρώπη, βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ισχυροί άνεμοι, που πνέουν με ταχύτητα έως 160 χιλιόμετρα την ώρα, και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Γαλλία, καθώς και τα παράλια της Ισπανίας.

Στην Γαλλία, ένας νεαρός 21 ετών που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Άλπεις, καταπλακώθηκε από δέντρο και σκοτώθηκε. Συνολικά σε όλη την χώρα τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων. Οι τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Πολλά ήταν και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Στην Βρετανία, κυρίως στον Νότο, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Έιλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα, τα οποία κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα στην Ελβετία και τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων.

Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ, ενώ ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.