Σε θάνατο χριστιανή για "βλασφημία", άσυλο ζητά η οικογένεια

-
357

Ο σύζυγος της Άσια Μπίμπι, της χριστιανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας, ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της γυναίκας του και των παιδιών του αν παραμείνουν στη χώρα.

"Ζητώ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μας βοηθήσει να φύγουμε. Μετά από αυτό, ζητώ από την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να κάνει ό,τι μπορεί για να μας βοηθήσει" είπε ο Ασίκ Μασίχ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Ζήτησε επίσης τη "βοήθεια" του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Η φυγή της Μπίμπι από το Πακιστάν, παρά την απαλλαγή της, την περασμένη Τετάρτη, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δείχνει πάντως αβέβαιη. Την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση κατέληξε σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τους ισλαμιστές διαδηλωτές που είχαν παραλύσει τις μεγάλες πόλεις με τις κινητοποιήσεις τους τις προηγούμενες ημέρες. Η Άσια Μπίμπι, μολονότι αθωώθηκε, παραμένει στη φυλακή του Μουλτάν.

Το 2011 ένας χριστιανός υπουργός, ο Σαχμπάζ Μπάτι, που είχε ταχθεί κατά του νόμου περί βλασφημίας, δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ. Τέσσερις μήνες αργότερα, ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ, Σαλμάν Τασίρ, δολοφονήθηκε για τους ίδιους λόγους από τον σωματοφύλακά του.

Το 2014, ένας Πακιστανός δικηγόρος, συνήγορος ενός καθηγητή πανεπιστημίου που είχε κατηγορηθεί για προσβολή του προφήτη Μωάμεθ, σκοτώθηκε επίσης.