Στήριξη ΕE στο Ισραήλ για τις επιθέσεις στη Συρία

-
76
Στήριξη Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ισραήλ για τις χθεσινές επιθέσεις

Την στήριξη της στο Ισραήλ για τις χθεσινές επιθέσεις εξέφρασε, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, κα Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

"Οι αναφορές για τις ιρανικές επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων από το εσωτερικό της Συρίας, στις οποίες απάντησε το Ισραήλ με την επίθεση ενάντια στους ιρανικούς στόχους στη Συρία, είναι εξαιρετικά ανησυχητικές" δήλωσε η εκπρόσωπος.

Προσέθεσε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει "επανειλημμένα" πει στο παρελθόν ότι "Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί". Σημειώνεται ότι η επίθεση που δέχτηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις από τους Ιρανούς, σύμφωνα πάντα με την ισραηλινή πλευρά, εκδηλώθηκαν στα υψίπεδα του Γκολάν. Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι εδώ και δεκαετίες σημείο έριδος για τη Συρία και το Ισραήλ.

Η Κοτσιγιάντσιτς κάλεσε "όλους τους περιφερειακούς παράγοντες να επιδείξουν συγκράτηση και να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει περαιτέρω την περιφερειακή σταθερότητα".