Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου για την συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου

-
44

Στην Αθήνα θα βρεθεί αντιπροσωπεία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vimaorthodoxias, που μετέδωσε την είδηση, η εξέλιξη αυτή δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του σχετικά με τις συζητήσεις και το κείμενο συμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου.

Κύκλοι από το Φανάρι αναφέρουν ότι η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί θεσμική υποχρέωση της κυβέρνησης, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επιπτώσεις σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τονίζουν επίσης ότι ο κ. Βαρθολομαίος έπρεπε να είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.