Στην Ελλάδα η αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ

-
2
Στην Ελλάδα η αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ

Στην Ελλάδα βρίσκεται η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκοτμέλερ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Η κ. Γκοτμέλερ έχει προγραμματίσει επαφές σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκατίας Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, θα μιλήσει στην τελετή έναρξης του Οικονομικού Φόρμου των Δελφών, ενώ το πρόγραμμά της περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκδήλωση με φοιτητές, την οποία διοργανώνει ο ελληνικός σύνδεσμος για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Η κ. Γκοτμέλερ έχει επίσης προγραμματίσει να δώσει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους σε τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και στο διαδίκτυο.

Η Αμερικανίδα Ρόουζ Γκοτμέλερ είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε μια τόσο υψηλή θέση στην ιεραρχία του ΝΑΤΟ. Διετέλεσε σύμβουλος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ενώ υπήρξε επίσης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και της διεθνούς ασφάλειας.

Εξειδικεύεται στις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς υπήρξε επικεφαλής διαπραγματευτής της Συνθήκης START με τη Μόσχα για τη μείωση του αριθμού των στρατηγικών όπλων.