Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

-
1

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, η αίτηση ακύρωσης της απόφασης, με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με άλλους επτά στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Παραλλήλως, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου στον  Τούρκο στρατιωτικό, καθώς και αίτηση αναστολής.

Οι αιτήσεις αναμένεται να επιδοθούν αύριο στους δικηγόρους, ενώ θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση. Στην συνέχεια, θα οριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης, πιθανότατα μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξετασθεί το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.

Τον τελικό λόγο πάντως, για την αίτηση ακύρωσης, τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση σε όποια απόφαση εκδόσει το Εφετείο.