Στον Πατριάρχη ο Γαβρόγλου, μετά την δυσαρέσκεια για την συμφωνία με τον Ιερώνυμο

-
30
Ο Φαναριώτης που πατάει σε δυο βάρκες, Νεφέλη Λυγερού

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει σήμερα στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κατευνάσει την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση συμφωνίας που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το Φανάρι έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του καθώς δεν είχε καμία συμμετοχή, ούτε ενημέρωση, στις συζητήσεις κράτους - Εκκλησίας για τη μισθοδοσία των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά τις κοινές ανακοινώσεις Τσίπρα-Ιερώνυμου. Εκφράστηκε όμως και επισήμως, όταν την επομένη εκλήθη στο Φανάρι η γενική πρόξενος της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανόπουλου, η οποία έγινε δέκτης διαμαρτυριών για το γεγονός από το Πατριαρχείο.

Η συνάντηση Γαβρόγλου-Βαρθολομαίου ανακοινώθηκε την Παρασκευή, το Υπουργείο ωστόσο την χαρακτήρισε ως «προγραμματισμένη από καιρό».