Συμφώνησαν στην ανάγκη για εθνική ομοψυχία

-
0

Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του, στην Αρχιεπισκοπή, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία  των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου και ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει στην διασφάλιση κλίματος εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Παραλλήλως διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο, ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης τόνισε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

Αντί για την αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της επικρίνει τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ».

«Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή», προσθέτει η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό, τι συμβεί».

«Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση» είχε αναφέρει νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.