Συνάντηση εκτόνωσης Τραμπ-Πούτιν

-
5
Συνάντηση εκτόνωσης Τραμπ-Πούτιν

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή επισημαίνοντας ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο συνάντησης «στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον» ίσως και στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα όμως ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό στη Συρία να μην ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές», καθώς μετά θα αντιμετώπιζε αντίποινα. Τόνισε όμως πως κατόπιν συννενοήσεων οι «κόκκινες γραμμές» δεν παραβιάστηκαν.

Ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ είχε δηλώσει πριν τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία εναντίον της Συρίας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα απαντούσαν αν δεχόταν πλήγματα.

Ο Λαβρόφ τόνισε παράλληλα πως οι ηγέτες ΗΠΑ και Ρωσίας δεν θα επιτρέψουν η υπάρχουσα ένταση να καταλήξει σε ένοπλη σύγκρουση. Πάντως ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως η Μόσχα θα εφοδιάσει με αντιαροπορικά-αντιβαλλιστικά συστήματα S-300 την Συρία.