Συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος η επίθεση στην Μελβούρνη

-
10

Η φονική επίθεση με μαχαίρι στη Μελβούρνη είχε συνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία.  Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην χώρα παραμένει σε «πιθανό» επίπεδο, στο μέσο της κλίμακας τρομοκρατικής απειλής.

«Το ριζοσπαστικό, βίαιο, εξτρεμιστικό Ισλάμ είναι αντίθετο με τον τρόπο ζωής μας» είπε ο Αυστραλό πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό το Ισλάμ αποτελεί κίνδυνο για την χώρα.

Ο 31χρονος άνδρας, σομαλικής καταγωγής επιτέθηκε την Παρασκευή με μαχαίρι σε περαστικούς και αστυνομικούς στην Μπερκ Στριτ στο κέντρο της Μελβούρνης και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, σκοτώνοντας τον έναν επιτόπου, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον θέσουν υπό έλεγχο. Αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο όνομα του δράστη, η αστυνομία επισήμως δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητά του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτόριας δήλωσε πάντως ότι ο αδερφός του δράστη είχε συλληφθεί πέρσι με κατηγορίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση στην Μελβούρνη και βρίσκεται στην φυλακή περιμένοντας να δικαστεί.