Τα ποδοσφαιρικά "τρώνε" τον Ζουράρι

-
4

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις  αποφάσεις του για το θέμα, μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα αναμένεται να πάρουν θέση για το θέμα και οι ΑΝΕΛ.

Νωρίτερα την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση ζήτησε ο βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος. Κάλεσε μάλιστα τον υφυπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και για τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι προκάλεσαν την αντίδραση των δύο ΠΑΕ, αλλά και των πολιτικών κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσής της έκανε λόγο για κατάντια της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας έγραψε: «Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Μetropolis 95,5» ο κ. Ζουράρις είπε χαρακτηριστικά για τις δύο ομάδες:

«Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…» είπε για τον Ολυμπιακό.

Υποτιμητικά μίλησε και για τον Άρη λέγοντας: «Ποιος τον γα[...] τον Άρη».