Θα τις ναυπηγούσαμε εδώ...Σήριαλ με φρεγάτες

-
5
Ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί έθεσαν προτεραιότητες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία μάλιστα του ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τις γαλλικές φρεγάτες FREMM.

"Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά από μερίδα του ελληνικού Τύπου και παράλληλα έχουν βγει προς τα έξω αρκετά σενάρια από ξένα ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας", δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Καμμένος είπε πως στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να προχωρήσει η τελική διαδικασία για το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης (FOS) για τα αεροσκάφη C-27. Για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 ειδικότερα, τόνισε πως τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης αλλά υπάρχει ζήτημα με τις καταβολές χρημάτων που χρειάζεται να γίνουν, ζήτημα που σχετίζεται με τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών.

Τέλος ο κ. Καμμένος δήλωσε πως έγιναν συζητήσεις για το θέμα αυτό μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, που αφορούσαν την κατασκευή τους στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είπε.

Επίθεση για φρεγάτες από Μητσοτάκη

Στο θέμα των γαλλικών φρεγατών παρενέβη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασυνενοησία και πολυγλωσσία που τραυματίζει το κύρος της χώρας: «Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να λέει άλλα πράγματα ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε στη μετάφραση. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια. Απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Με το γαϊτανάκι με τις φρεγάτες δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους στο εξωτερικό και τραυματίζετε το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό», ανέφερε.