Προκλητικός Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα στείλουμε και άλλο στρατό στην Κύπρο

-
40
Ελληνοκύπριοι εχθροί και σύμμαχοι της τουρκικής κατοχής, Κώστας Βενιζέλος

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε βάση στην "ΤΔΒΚ", όπως αποκάλεσε την κατεχόμενη Κύπρο, είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.

«Το να φθάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη είναι θέμα μερικών λεπτών. Η Ελλάδα δεν έχει τέτοια απόσταση. Συνεπώς δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε βάση εκεί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο είναι σημαντική, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα για την απομάκρυνσή τους σχολίασε: «Ζητούν να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Να με συγχωρούν, εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί, αλλά αν χρειαστεί θα τον αυξήσουμε».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και κυρίως στην Κυπριακή Δημοκρατία ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζει ότι «δεν παίρνουν από λόγια, αν έπαιρναν, θα λύναμε αυτό το πρόβλημα τότε με τον Κόφι Ανάν» για να προσθέσει ότι η Τουρκία τα αποδέχθηκε όλα στο Σχέδιο του Ανάν, «όμως αυτοί “πούλησαν” την συμφωνία».

«Άλλα υποσχέθηκαν για το δημοψήφισμα και άλλα έκαναν. Εμείς είπαμε ναι και αυτοί όχι. Μετά τους πήραν στην ΕΕ και μας άφησαν έξω. Από δω και στο εξής εμείς θα εφαρμόζουμε τη δική μας ‘συνταγή’», είπε καταλήγοντας ο Ερντογάν.