Θέματα Πατριαρχείου συζήτησαν Βαρθολομαίος - Ερντογάν

-
5

Εξαιρετικά καλό χαρακτηρίζεται το κλίμα της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Ερντογάν.

Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κράτησε 40 λεπτά. Κατά την διάρκειά της ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας για όσα έχει κάνει για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια και το Πατριαρχείο. Παραλλήλως έθεσε προφορικά, αλλά και γραπτά, τα ζητήματα που ακόμη είναι σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν ήταν πολύ εγκάρδιος και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης κάλεσε στην αίθουσα τον κ. Adnan Ertem, Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως των Βακουφίων, στον οποίο έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητας του.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης κάλεσε στην αίθουσα την «Τιμία Συνοδεία» του, η οποία είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει τον Πρόεδρο Ερντογάν.