Τραμπ σε Άσαντ, Μόσχα, Τεχεράνη: Όχι επίθεση σε Ιντλίμπ

-
222

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Δευτέρα τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ και τους συμμάχους του, Ρωσία και Ιράν, να μην εξαπολύσουν επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες.

«Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας δεν πρέπει ενεργώντας ριψοκίνδυνα να επιτεθεί στην Επαρχία Ιντλίμπ. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος από ανθρωπιστική άποψη αν έπαιρναν μέρος σε αυτή τη δυνητική ανθρώπινη τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό», ανέφερε ο Τραμπ.

Νωρίτερα ο Ιράν ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες πρέπει να εκκαθαριστούν από την Ιντλίμπ, καθώς η Τεχεράνη, η Δαμασκός και η Μόσχα συζητούν το πώς θα ανακτήσουν τον τελευταίο εναπομείναντα μεγάλο θύλακα υπό τον έλεγχο οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να διεξαγάγουν επιχειρήσεις κατά φάσεις και ήδη περικυκλώνουν τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Πρόσφατα, η Μόσχα και η Δαμασκός κατήγγειλαν ότι οι αντικαθεστωτικοί σχεδιάζουν να διαπράξουν επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ και να επιρρίψουν την ευθύνη για αυτή στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, προκειμένου να πυροδοτήσουν μια δυναμική αντίδραση της Δύσης.