Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οι εκλογές στην Βενεζουέλα θα γίνουν μάλλον πιο γρήγορα από την Ελλάδα

-
173

"Τρία χρόνια ζητάτε εκλογές. Δεν πρωτοτυπήσατε σήμερα, αν και σήμερα ζητήσατε εκλογές και στην Βενεζουέλα. Εκεί θα γίνουν πιο γρήγορα μάλλον. Πάρτε το χαμπάρι, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας" απάντησε ο πρωθυπουργός στο νέο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές το συντομότερο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε: "Στην κάλπη των ευρωεκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας. Γιατί θα δουν πως αυτό που στήσατε ήταν μια ψευδής εικόνα. Εσείς θα έχετε το μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε την αποτυχία".

Αναφερόμενος στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός είπε ότι "μάλλον κάτι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη συνεδρίαση" του υπενθύμισε ότι είχε μιλήσει 60 λεπτά και σχολίασε ότι σήμερα είπε ακριβώς τα ίδια. αναγνώρισε ωστόσο μια "καινοτομία", όπως είπε, στην σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη, την "κινδυνολογία του για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, την γρίπη".

"Κινδυνολογήσατε και σας απάντησε με την πρέπουσα σοβαρότητα ο υπουργός Υγείας" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Είπατε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες στις ΜΕΘ. Θέλετε να συγκρίνουμε πόσες βρήκαμε το 2015 και πόσες είναι σήμερα; 438 ήταν το 2015 και σήμερα λειτουργούν 560 κρεβάτια".

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να θυμηθεί τι συνέβαινε το 2012 και 2013 "όταν εκατομμύρια συμπολίτες μας ήταν έξω από το ΕΣΥ" για να προσθέσει: "Και τότε μας ασκούσατε κριτική επειδή μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση. Και γι' αυτό τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν γι' αυτούς τους ανθρώπους. Σε όλα κινδυνολογείτε βέβαια..."