Τσίπρας - Θεοδωράκης: Συνάντηση που προκαλεί αντιδράσεις

-
5
Τσίπρας - Θεοδωράκης: Συνάντηση που προκαλεί αντιδράσεις

Συζητήσεις και σενάρια που φθάνουν ακόμα και στο ενδεχόμενο αλλαγής κυβερνητικού εταίρου προκαλεί η συνάντηση που έχουν Τσίπρας - Θεοδωράκης σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως τέτοιο ενδεχόμενο αλλαγής κυβερνητικού εταίρου για την ώρα δεν υπάρχει. Τα σενάρια μάλλον τροφοδοτούνται από την πολυήμερη απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο εξωτερικό, την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας συζητείται εάν η υπόθεση των δυο συλληφθέντων στρατιωτικών είναι "ομηρία" ή όχι.

Πάντως η συνάντηση αυτή προκάλεσε αρκετά σύννεφα στις σχέσεις με τους πολιτικούς "συνεταίρους" του Ποταμιού, στο κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά δημοσιοποίησε την δυσφορία της γράφοντας από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα.
Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι!

 

Σήμερα το πρωί, τρεις ημέρες μετά την "δημόσια επίπληξη" ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:

Πάντως, ο κ. Θεοδωράκης θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές ενστάσεις κι επικρίσεις για αυτή την συνάντηση. Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής επεσήμαιναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ότι θα ήταν προτιμότερο να μη γινόταν η συνάντηση, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που είναι το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς εκπέμπονται μηνύματα που προκαλούν σύγχυση. Ειπώθηκε, δε, χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της συνεννόησης στα εθνικά θέματα, αλλά όχι στην εκμετάλλευσή τους. Τα ζητήματα αξιοπιστίας και διγλωσσίας της κυβέρνησης δεν λύνονται με τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας».