Η ENI θα επιστρέψει στην κυπριακή ΑΟΖ...

-
3

Η ιταλική ENI θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη Λευκωσία.

Ως γνωστόν η ΕΝΙ, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, εμποδίστηκε να πραγματοποιήσει ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι γεωτρήσεις, είπε, θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. Για το οικόπεδο 6 ο διευθυντής της ΕΝΙ είπε ότι χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχόμενος να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».