"Βούλιαξαν" στα ρηχά οι γαλλικές φρεγάτες;

-
5

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας "άδειασε" εντελώς την Αθήνα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα χρονομίσθωσης των δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM, όπως είχε ανακοινώσει ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης.

Η αντιπολίτευση ψέγει την κυβέρνηση για το φιάσκο, όπως εξελίχθηκε, ενώ ο γαλλικός Τύπος αποδίδει τις δηλώσεις Κουβέλη στο παιχνίδι της έντασης Ελλάδας - Τουρκίας.

Οι Γάλλοι, δικαίως, διατείνονται ότι είναι αδύνατο, ενόψει και των εξελίξεων στην Συρία, να παραχωρήσουν στην Ελλάδα δύο από τις μόλις τέσσερις φρεγάτες του τύπου που διαθέτει, αυτή την στιγμή το ναυτικό τους.

Νωρίτερα βέβαια οι Γάλλοι είχαν παραχωρήσει δύο FREMΜ, μια στο Μαρόκο και μια στην Αίγυπτο. Η ζήτηση από Ελλάδα όμως ήρθε ξαφνικά και δεν μπορεί να καλυφθεί.

Οι FREMM είναι προϊόν συνεργασίας Γαλλίας και Ιταλίας με τη δεύτερη να διαθέτει, αυτή την στιγμή, έξι σκάφη του τύπου που όμως διαφέρουν σημαντικά των αντίστοιχων γαλλικών.

Το τι θα γίνει μένει να το δούμε. Ωστόσο μάλλον δεν πρέπει να αναμένονται θεαματικές εξελίξεις μετά και το χθεσινό ΚΥΣΕΑ στο οποίο τηρήθηκε σιγή ιχθύος για το θέμα.