"Χρησμός" Πούτιν σε Νετανιάχου για πυρηνικά Ιράν

-
25

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σχολιάζοντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Νετανιάχου για Ιράν, προχώρησε στη μάλλον διφορούμενη δήλωση πως η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πρέπει να τηρείται αυστηρά από όλες τις πλευρές.

Πούτιν και Νετανιάχου είχαν τηλεφωνική συνομιλία με αντικείμενο το Ιράν.

«Με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Συζήτησαν την κατάσταση αναφορικά με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), έχοντας υπόψη τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ για το θέμα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναδιατύπωσε τη θέση της Ρωσίας ότι η συμφωνία JCPOA, που είναι ύψιστης σημασίας για τη διασφάλιση της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας, θα πρέπει να τηρείται αυστηρά από όλες τις πλευρές», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Νετανιάχου τόνισε από την πλευρά του ότι στη τηλεφωνική τους συνομιλία οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τη συριακή κρίση και συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό.