Χωρίς μετρό και τρόλει την Παρασκευή

-
0

Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι με το πολυνομοσχέδιο παραδίδεται «στους δανειστές  ενέχυρο ό, τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία», και υπογραμμίζει ότι «μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων».

Ακινητοποιημένα, για τον ίδιο λόγο,  θα είναι και τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Εντωμεταξύ υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο επείγον χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα του επείγοντος εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών ορίων μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εξηγώντας ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να είναι στα χέρια των δανειστών.