Υεμένη: "Καίγεται" πάλι η Χοντάιντα, μαίνονται μάχες

-
58

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που δρουν στην Υεμένη εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των γραμμών ανεφοδιασμού των σιιτών ανταρτών Χούτι γύρω από τη Χοντάιντα, ενώ μαίνονταν παράλληλα χερσαίες μάχες στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Οι επιδρομές και οι μάχες ακολούθησαν την επίσκεψη που έκανε ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ, ο Μάρτιν Γκρίφιθς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να κηρυχθεί μόνιμη ανακωχή στη Χοντάιντα πριν από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Σουηδία.

Τα αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν οχηματοπομπές με εφόδια και ενισχύσεις των ανταρτών στη βόρεια είσοδο της πόλης, καθώς και περιοχές μερικά χιλιόμετρα νότια της πόλης, διευκρίνισαν αξιωματικοί των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πηγές 26 αντάρτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, 14 στις εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης και 12 στο νότιο.

Πέντε στελέχη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων βρήκαν επίσης τον θάνατο στην πόλη μέσα σε 24 ώρες, είτε εξαιτίας εκρήξεων ναρκών, ή από πυρά ανταρτών, κατά πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση.