Υπέρ της αναβολής του Brexit Βρετανοί υπουργοί

-
101

Τρεις Βρετανοί υπουργοί τάχθηκαν υπέρ μιας αναβολής του Brexit, που προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου, στην περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως από το Κοινοβούλιο μια συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ.

Οι υπουργοί Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, Εργασίας Άμπερ Ραντ και Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ εκφράζουν με αυτό τον τρόπο ανοικτά την αντίθεσή τους στο σενάριο μιας εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Κάτι που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρνείται να αποκλείσει.

«Ελπίζουμε πως το Κοινοβούλιο θα αναγνωρίσει την ανάγκη να εγκαταλείψουμε την ΕΕ με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου», γράφουν οι τρεις υπουργοί στην εφημερίδα Daily Mail.

«Αν δεν υπάρξει καμία πρόοδος στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, η άποψη που συνάγεται από το Κοινοβούλιο είναι σαφής: θα ήταν καλύτερα να αναβάλουμε την ημερομηνία αποχώρησής μας από το να βγούμε με άτακτο τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου», προσθέτουν οι τρεις υπουργοί. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι μια έλλειψη συμφωνίας κινδυνεύει να προκαλέσει «σοβαρή» ζημιά στη βρετανική οικονομία και να απειλήσει την «ακεραιότητα» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οποιοδήποτε αίτημα για αναβολή θα πρέπει να εγκριθεί από τις υπόλοιπες 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους ο Γιούνκερ, έχουν δηλώσει ότι κανείς δεν θα ήταν αντίθετος σε μια παράταση.