ΣΧΟΛΙΟ

Στα μαρμαρένια αλώνια περιμένουμε τον Ερντογάν!

Στα μαρμαρένια αλώνια περιμένουμε τον Ερντογάν!,Γιώργος Αυφαντής

Από το “πού το πάει ο Ερντογάν;” των πρωινάδικων της τελευταίας διετίας, πλέον ανακουφιζόμαστε υπόρρητα κάθε πρωί, που δεν ήλθε χθες το βράδυ. Διότι εμείς έχουμε Rafale (έξι), των οποίων αυτός στερείται! Και επιπλέον δύο F-16 Viper! Διότι έχουμε ισχυρούς συμμάχους –πιο ισχυρούς δεν γίνεται– που δεν τον αφήνουν να έλθει!

Διότι διεθνοποιήσαμε τις “προκλήσεις” και όλοι πια στην Πράγα κατάλαβαν ποιος προκαλεί. Και θα του επιβάλουν κυρώσεις –αυτοματοποιημένες τις θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ– που ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τρέμει! Όμως εάν, παρά ταύτα, τολμήσει (για εσωτερικούς βεβαίως λόγους!) να έλθει, εμείς θα τον αντιμετωπίσουμε “με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα“, δήλωσε στο Κάιρο ο υπουργός μας επί των Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Είναι νόμιμο να πυροβολήσουμε αν σκάψει στα επτά μίλια από την Παλαιόχωρα Χανίων; Πρώτοι;! Δηλαδή, να καταστρέψουμε την συνοχή του ΝΑΤΟ που επιτάσσει πανστρατιά κατά της Μόσχας; Να περισπάσουμε τον μείζονα πόλεμο με την Ρωσία –στον οποίο ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός μάς δήλωσε εθελοντές– με ενδο-οικογενειακούς καυγάδες; Τόση μικρότητα και ιδιοτέλεια; Να πέσουμε στο επίπεδο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Η Ελλάς ανέκαθεν, από πάππου προς πάππον, πορεύεται με το Ευαγγέλιο του Διεθνούς Δικαίου! Και δεν τσιμπάει στις τουρκικές προκλήσεις! Θα τον ταράξουμε στη νομιμότητα τον Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν: Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν στις Βρυξέλλες, Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη και Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αμβούργο!

Ιδού τα μαρμαρένια αλώνια της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών! Εκεί –και όχι βεβαίως στην Κίναρο, την Κανδελιούσα και όποια άλλη ελληνική νησίδα, αν είναι δυνατόν!– θα παραταχθούμε και θα περιμένουμε τους Τούρκους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μέρα μεσημέρι! Έχουμε τους καλύτερους νομικούς και διπλωμάτες στον κόσμο! Ας τολμήσει κι ας κοπιάσει!

Στο μεταξύ, “οι Έλληνες μπορούν” –κατά τον Αρχηγό ΓΕΣ– «να κοιμούνται ήσυχοι, διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αγρυπνούν». Η σύσταση προς τον ελληνικό λαό για ήσυχο ύπνο (προδήλως του δικαίου) προέρχεται από αρμόδιο να ηγηθεί του Στρατού, να κάνει επιστρατευση, να εμπνεύσει τους ένοπλους πολίτες και να τους οδηγήσει στη νίκη.

Σήμερα, άλλωστε, οι πόλεμοι (βλέπε Ουκρανία) παλεύονται και κερδίζονται μήπως από  απαίδευτους επιστράτους (και δη εννιάμηνης θητείας), ή από επίλεκτους  επαγγελματίες, φουσκωτής –κατα προτίμησιν– διάπλασης; Μια γαλλική παροιμία λέει πως δεν υπάρχουν χειρότεροι κουφοί από εκείνους που δεν θέλουν να ακούσουν. Και το μεν αθηνοκεντρικό σύστημα εξουσίας έχει από καιρό επιλέξει να μην ακούει την βοή των επερχομένων γεγονότων! Οι Έλληνες, όμως;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version