ΑΠΟΨΗ

Θα πληρώσει εκλογικά ο Μητσοτάκης το Κέντρο των Σκοπιανών στη Φλώρινα

Θα πληρώσει εκλογικά ο Μητσοτάκης το Κέντρο των Σκοπιανών στη Φλώρινα, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Σαν μην αρκούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ανα-κατάκτηση της αυτοδυναμίας στην Βουλή του 2023, ήλθε κι η απόφαση του δικαστού για την ίδρυση στη Φλώρινα Κέντρου Γλώσσας που ομιλούν οι Σκοπιανοί και μείωσε περαιτέρω τις πιθανότητες της. Οι Βορειοελλαδίτες ψηφοφόροι, μένεα πνέοντες για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, καταψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Τα ίδια θα πάθει στο μέλλον οιοδήποτε κόμμα εφαρμόσει την δικαστική απόφαση.

Αυτή είναι η μόνη πολιτική συνέπεια της ρηθείσης αποφάσεως. Ο Τσίπρας απαλλάσσεται ως ακαταλόγιστος, ο Βελόπουλος θα ωφεληθεί εκλογικώς αλλά είναι υπεράνω υποψίας και μόνος ζημιωμένος θα είναι ο Μητσοτάκης, εάν δεν πράξει τα εθνικώς δέοντα. Διαφορετικά, να αναλάβει η βουλγαρική κυβέρνηση να προασπίσει τη βουλγαρική γλώσσα που έκλεψαν οι Σκοπιανοί, ιδρύοντες κέντρα σε τρίτη χώρα, την Ελλάδα!

Τι επιβάλλεται να γίνει: Πρώτον να κληθεί το Εφετείο να κρίνει την υπόθεση της γλωσσικής υποκλοπής εις δεύτερον βαθμό και να την απορρίψει ως αντιβαίνουσα στα χρηστά ήθη (προϊόν κλοπής το όνομα “μακεδονική” γλώσσα). Δεύτερον, η ΜΚΟ που πατρονάρει την ίδρυση του εν λόγω Κέντρου να στερηθεί της αδείας λειτουργίας στο ελληνικό έδαφος, ως κλονίζουσα τις σχέσεις της Ελλάδος με το γειτονικό κράτος. Τρίτον, να ζητηθεί η συμπαράσταση της κυβερνήσεως των Σκοπίων στην αποθάρρυνση… φιλορωσικών συνωμοσιών, που σκοπό έχουν να ματαιώσουν την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το πετρέλαιο που πάει στα Σκόπια με πλαφόν τα 60 δολάρια το βαρέλι που επέβαλαν οι Αμερικανοί.

Κατά τα άλλα, η Ελλάς είναι μια ελευθέρα χώρα και πας τις κάνει ό,τι του κατέβη – μόνο ένα σκοτεινό σημείο: Γιατί ο κυβερνο-Τύπος αποσιώπησε επί ημέρες την απόφαση του δικαστηρίου στην Φλώρινα; Εδώ ο αείμνηστος λαογράφος Ηλίας Πετρόπουλος εξέδωσε το Λεξικό της Καλιαρντής (γλώσσης των κιναίδων) πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη ελευθεριάζουσα χώρα και ουδέν συνέβη! Για γλωσσοκλοπές να μιλάμε τώρα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version