Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Οι μαχήτριες της 8ης Μαρτίου

-
4
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Οι μαχήτριες της 8ης Μαρτίου

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Ήδη από τον 20ο αιώνα, δυναμικές γυναίκες παλεύουν για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Η πρώτη καταγεγραμένη "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας", χρονολογείται το 1909 στην Νέα Υόρκη. Ήταν μια πρωτοβουλία του σοσιαλιστικού κόμματος της Αμερικής. Η πρόταση ήταν της ακτιβίστριας Τheresa Μalkiel. Οι ιστορικοί κρατούν επιφυλάξεις για την περιβόητη διαδήλωση των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας το 1857. Η εν λόγω διαδήλωση δεν έχει καταγραφεί ιστορικά, κάνοντας πολλούς να τη θεωρούν μύθο.  Η 8η Μαρτίου ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως παγκόσμια ημέρας της γυναίκας το 1977. Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, οι γυναίκες ήδη από τον 20ο αιώνα πάλευαν σθεναρά για τα δικαιώματά τους και η ιστορία τις δικαίωσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.