2018, η χρονιά των ηφαιστειακών εκρήξεων

-
27

Αυτή τη χρονιά, το ηφαίστειο Kilauea της Χαβάης παρείχε μια θεαματική επίδειξη της δύναμης της φύσης, καθώς μετά την έκρηξη του έλαβαν χώρα σεισμοί και ρεύματα λάβας, ενώ αναπτύχθηκαν ρωγμές από το Μάιο έως τον Αύγουστο, αναγκάζοντας τους κατοίκους σε εκκενώσεις σπιτιών, όταν φυσικά αυτά δεν είχαν ήδη καταστραφεί.

Όμως το ηφαίστειο Kilauea δεν ήταν το μόνο από τα περίπου 1.500 ενεργά ηφαίστεια που ανησύχησαν τον κόσμο. 50 περίπου από αυτά εκρήγνυνται κάθε χρόνο, εκπέμποντας ατμό, τέφρα, τοξικά αέρια και λάβα. Το 2018, άλλα ηφαίστεια που "ξύπνησαν" περιελάμβαναν το ηφαίστειο Fuego στη Γουατεμάλα, το Shinmoedake στην Ιαπωνία, την Αίτνα στην Ιταλία και άλλα πολλά. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Γη τον περασμένο χρόνο ήταν έντονη, και αυτό αποτυπώνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

Πηγή: theatlantic.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.