50 χρόνια από την πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στο φεγγάρι

-
30

Στις 20 Ιουλίου 1969, ο αστροναύτης Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπατούσε σε έναν άλλο κόσμο, σηματοδοτώντας τη στιγμή με τη φράση: "Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα." Μετά από μήνες προετοιμασίας, το πλήρωμα του Apollo 11 της NASA εκτοξεύθηκε από τη Φλόριντα στις 16 Ιουλίου, φτάνοντας στο φεγγάρι στις 19 Ιουλίου.

Ενώ ο αστροναύτης Michael Collins παρέμεινε σε σεληνιακή τροχιά, ο Armstrong και η σεληνιακή μονάδα με τον αστροναύτη Edwin Aldrin, κατέβηκαν στην επιφάνεια και πέρασαν δυόμισι ώρες στο φεγγάρι, τραβώντας φωτογραφίες και συλλέγοντας δείγματα. Μετά την ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι, το πλήρωμα αποθεώθηκε από τους πολιτικούς και το κοινό καθώς ξεκίνησαν μια περιοδεία με επισκέψεις που διήρκησε 45 ημέρες, επισκέπτοντας συνολικά 27 πόλεις σε 24 χώρες.

Πηγή: theatlantic.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.