Αυτές οι εικόνες συνδυάζουν την πραγματικότητα με τη φαντασία

-
48

Ο καλλιτέχνης Casper Faassen δημιουργεί έργα που ενώνουν δύο κόσμους. Μέσα από τη σειρά "Ασία", ο Ολλανδός δημιουργός συνδυάζει τη φωτογραφία και τη ζωγραφική για να δημιουργήσει έργα που, αν και περιλαμβάνουν πραγματικούς ανθρώπους και κεραμικά αντικείμενα, δίνουν την εντύπωση ότι είναι φευγαλέα στοιχεία της φαντασίας μας.

Ο Faassen έχει έντονο ενδιαφέρον για τον παραδοσιακό πολιτισμό της Ιαπωνίας. Η έννοια του "Mono no Aware" έχει ιδιαίτερη επιρροή στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης σειράς του. Το "Mono no Aware" μεταφράζεται ως «ευαισθησία στο εφήμερο» και είναι ένας όρος που μεταδίδει τη συνειδητοποίηση της ζωής. Αποδεχόμενος το αναπόφευκτο ότι όλα τα πράγματα θα περάσουν, μας υπενθυμίζει να αγαπάμε και να αξιοποιούμε στο μέγιστο τις στιγμές που βρίσκονται σε "πλήρη άνθιση".

Πηγή: mymodernmet.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.