Αυτές οι μικρές βιβλιοθήκες ανοίγουν ένα θαυματουργό παράθυρο στη γνώση

-

Παρόλο που ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που είναι συνεχώς σε σύνδεση με το διαδίκτυο και κάθε γνώση προσεγγίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχει ακόμα κάτι μαγικό και σημαντικό μέσα στα παλιά καλά βιβλία.

Η δυνατότητα να βυθιστεί κανείς στη λογοτεχνική μυθοπλασία και να διαβάσει ένα βιβλίο για να χαλαρώσει, σε αντίθεση με το μηχανικό σερφάρισμα στα social media, βοηθά στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων. Η φαντασία και η κριτική ικανότητα μπορούν να εξελιχθούν, στοιχεία που προφανώς λείπουν από την σύγχρονη καθημερινότητα.

Αυτό σκεφτηκε και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Little Free Library, που δημιούργησε μικρές βιβλιοθήκες, με δυνατότητα ανταλλαγής και δανεισμού. Βρίσκονται μέσα σε γειτονιές και είναι ανοιχτές για όλους, ενώ μπορεί να βρει κανείς μια τέτοια βιβλιοθήκη σχεδόν παντού, αφού υπάρχουν πάνω από 75.000 σε 88 χώρες μέχρι τώρα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.