Αυτοκίνητα του 70 και του 80 που ξεπήδησαν από το μέλλον

-
184
Τα φουτουριστικά αυτοκίνητα των 70s και 80s

Η αναδυόμενη κουλτούρα επιστημονικής φαντασίας κυριαρχούσε τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Ένα δείγμα αυτής της κυριαρχίας είναι και τα φουτουριστικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής.

Μεγάλες εταιρείες όπως η γαλλική Citroen σχεδίαζαν οχήματα που έμοιαζαν βγαλμένα από sci-fi ταινίες. Τα αυτοκίνητα δεν προορίζονταν για μαζική παραγωγή, αποτύπωναν όμως έντονα την κουλτούρα της περιόδου. Περίεργα τριγωνικά σχήματα και ζωηρά χρώματα ήταν το σήμα κατατεθέν τους. Ακόμα και το εσωτερικό τους ήταν εντυπωσιακό. Το τιμόνι των αυτοκινήτων συχνά θύμιζε πιλοτήριο διαστημόπλοιου, έχοντας ενσωματωμένα πολυάριθμα κουμπιά ελέγχου. Από όλα τα σχέδια που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δημιουργοί τους είχαν αστείρευτη φαντασία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.