Εκπληκτικές φωτογραφίες από ιθαγενείς της Αμερικής

-
350

Εμπνευσμένος από τους μεγάλους ιστορικούς φωτογράφους του παρελθόντος, ο Shane Balkowitsch έχει επικεντρώσει την καλλιτεχνική του πρακτική στη λήψη φωτογραφιών "υγρής πλάκας". Αποφεύγοντας σύγχρονες κάμερες, το μόνο κομμάτι του εξοπλισμού φωτογραφίας που χρησιμοποιεί ο φωτογράφος από τη Βόρεια Ντακότα είναι η υγρή κάμερα πλάκας. Με αυτή την ξεχωριστή τεχνική ήταν σε θέση να απαθανατίσει την πλούσια τοπική κουλτούρα των βόρειων πεδιάδων των ιθαγενών.

Ακολουθώντας τα βήματα του προγενέστερου φωτογράφου Edward Curtis του 20ου αιώνα, ο Balkowitsch αφιερώνει τη ζωή του στην λήψη πορτρέτων 1.000 ιθαγενών. Στο στούντιο του στο Bismark, ο Balkowitsch συλλαμβάνει το πνεύμα των ιθαγενών πρωταγωνιστών του. Ντυμένο με παραδοσιακή φορεσιά, κάθε μοντέλο δείχνει την υπερηφάνεια και τη δύναμη που καθορίζει τον πολιτισμό τους.

“Beautiful Evening Star Woman” Margaret Yellowbird-Landin, Sahnish Hidatsa Assiniboine, 9 August 2017, Plate No. 2419

“Eagle Dancer and Standing Rock” Synsir and Jayceon Fog in the Morning, Crow Hidatsa Hunkpapa Lakota Dakota, September 2018, Plate No. 2887
Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.