Εντυπωσιακά πορτρέτα πουλιών που απειλούνται με εξαφάνιση

-
103

Ο Βρετανός φωτογράφος Tim Flach είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά πορτρέτα του, τα οποία παρουσιάζουν διαφορετικά ζώα που αντιμετωπίζονται με την ίδια φροντίδα σαν να ήταν οποιοδήποτε ανθρώπινο μοντέλο.

Τοποθετημένο σε ένα απλό φόντο, κάθε θέμα γίνεται αντικείμενο ομορφιάς που εκφράζει τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Με αυτό τον τρόπο, τα πορτρέτα του Flach έχουν μια ικανότητα να σχεδιάζουν μια γραμμή μεταξύ των σχέσεων των ζώων και των ανθρώπων.

Ειδικότερα, τα πορτρέτα πουλιών του είναι ιδιαίτερα μαγευτικά. Συχνά επικεντρώνεται σε απειλούμενα ή ευάλωτα είδη και καταγράφει τη μοναδική φυσιογνωμία κάθε πουλιού.

Αν και τα υποκείμενα του μπορούν να φαίνονται σχεδόν ανθρώπινα, αυτό δεν είναι απαραίτητα αυτό που προσπαθεί να επιτύχει ο Flach. Αντίθετα ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανθρώπινη τάση να «επικεντρωθούμε σε σχέση με τα ζώα και να κάνουμε τον εαυτό μας το κέντρο των κόσμων μας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.