Φωτογραφίες από την Ευρώπη του 20ου αιώνα

-
263

Μέσα από τις παλιές φωτογραφίες συνήθως γίνεται φανερό ότι τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά τον "παλιό καιρό". Ακόμη και ένα άτομο με την πιο ζωηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να κατανοήσει πώς ήταν η ζωή σε προηγούμενους αιώνες.

Φωτογραφίες σαν και αυτές που ανακάλυψε πριν από 25 χρόνια ο Bill Nelson, δίνουν μια γεύση για τη ζωή των Ευρωπαίων του 20ου αιώνα. Ήταν τότε που ο καλλιτέχνης βρήκε ένα πακέτο φιλμ από το 1904 στη Μινεάπολη της Μινεσότα και προσπάθησε να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις φωτογραφίες. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο ίδιος κατάφερε να τις επαναφέρει στη ζωή, δίνοντας τους ένα ζωηρό χρώμα. Οι σκηνές που παρουσιάζονται σε αυτές τις παλιές φωτογραφίες απέχουν έτη φωτός από τη σύγχρονη και γεμάτη άγχος και πίεση ζωή. Φυσικά, κάθε εποχή έχει και τα αρνητικά της, με αυτούς τους ανθρώπους να ζουν χωρίς τις ανέσεις που μας παρέχει πλέον η τεχνολογία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.