Φωτογραφίες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Σουδάν

-
32

Οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Σουδάν ξεκίνησαν από το τέλος του περασμένου έτους, με εξαγριωμένους διαδηλωτές που ζητούσαν να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της χώρας Omar Al-Bashir. Η έντονη άνοδος των τιμών των τροφίμων και η οικονομική κακοδιαχείριση οδήγησαν στις πρόσφατες εξεγέρσεις εναντίον του Al-Bashir, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το 1989.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Χαρτούμ μια διαδήλωση. Αυτή συνοδεύτηκε από επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας - όχι από τον εθνικό στρατό - που σύμφωνα με πληροφορίες οδήγησε σε περισσότερους από οκτώ θανάτους διαδηλωτών. Χιλιάδες παρέμειναν στη θέση τους για να συνεχίσουν τη διαδήλωση. Οι διαδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας του Σουδάν που ανέφερε ότι το τέλος της κυβέρνησης του Al-Bashir ήρθε, και ένα στρατιωτικό συμβούλιο θα αναλάμβανε την εξουσία στη μεταβατική περίοδο. Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας καλούν τώρα τους υποστηρικτές τους να παραμείνουν στους δρόμους έως ότου η εξουσία παραδοθεί σε μια πολιτική κυβέρνηση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.