Φωτογραφίες που κάνουν τον θεατή να αισθανθεί την αίσθηση της... σιωπής

-

Εμπνευσμένος από το δικό του όραμα για την φωτογράφιση τοπίου, ο Samir Belhamra κατασκευάζει σκηνές που συνδυάζουν την πραγματικότητα με τη φαντασία. Εγκατεστημένος στην νότια Γαλλία, ο εικαστικός καλλιτέχνης δεν έχει νιώσει την έλλειψη όμορφων σκηνικών.

Όσον αφορά την τελευταία του προσπάθεια, όμως, ο Belhamra δημιούργησε έναν φανταστικό κόσμο που χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της ηρεμίας και προκαλεί τον θεατή να γευτεί την γεύση της.. σιωπής.

Όπως πολλά άλλα έργα του, η αίσθηση της σιωπής παρουσιάζει ταυτόχρονα το πάθος Belhamra για τη φωτογραφία και τις δεξιότητές του στην ψηφιακή τέχνη. Μαζί, αυτά τα ταλέντα επιτρέπουν στον καλλιτέχνη να δημιουργήσει ονειρικά τοπία που βασίζονται στην πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα είναι και σουρεαλιστικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.